вторник, ноември 04, 2014

Да ни е честита третата тройна коалиция в историята на четвъртата българска държава или да дадем на второто Бойково правителство дължимите 100 дни

Помните ли другари, когато Радан смени Костов на върха на ДСБ?

Тогава, след изборите 2013, ДСБ не влезна в парламента, а Иван Костов пусна видео-обръщение, в което плачеше за клетата майка България. На следващия ден Радан пусна пост в блога си и каза, че иска старото СДС да се върне обновено и силно и да се бори не за 5, а за 55%. И всички викнаха Браво и Ашкосун! Много добро било момчето.

Ех...времена!

Но да не злорадствам. Човек никога не знае как ще се случат мечтите му и трябва да е винаги на щрек, когато почнат да се те сбъдват! (Казваше Жижек, че имаме прекрасна дума за "сбъдната мечта" - наричаме я "кошмар").

Представя си човекът как Историята го понася на раменете на възторжено множество  повярвало на честния му нрав, а накрая се окаже забъркан в тежки преговори с Бойко и Гоце за крехко парламентарно мнозинство и няколко министерски места, а междувременно всички го плюят ли плюят.

Радане, ти си го пожела!

Но стига за Радан! Прав беше Костов да плаче. Откак остави България през 2001 трета тройна коалиция правим, а все срещу тройната коалиция ревем. И Костов реве и ние ревем! Костов е виновен, че докара царя на власт, така както любимия му Стамболов е виновен, че докара Фердинанд на трона.

Знаете ли другари на какво постави начало Костовото правителство през 1997?

Жокер ще ви дам!
Край на това начало сложи Бойковото правителство през февруари 2013.
Сетихте ли се!?


Костов постави началото на това, правителствата да си изкарват мандата докрай.  До него това не ни се беше случвало. След това всички правителства - чак до първото бойково - изкарваха мандатите си. Види се при Костов свърши революцията от 1989, а след Бойко започна революцията от 2013. Кой знае кога отново ще ни се случи правителство да изкара мандата си докрай! Но това е добре! Както каза Дайнов, това означава че пак навлизаме в революционна обстановка. А революцията трябва да е перманентна (знаем от старите революционери).


Страшен хаос остави след себе си през 2013, но той Бойко самият е целия един голям хаос и друго не може да произведе.

Едва ли някой тогава, през февруари 2013 си е представял второто Бойково правителство такова каквото го виждаме днес. То - лично аз - дори не съм си представял, че ще видя второ бойково правителство, но пък хората си го избраха (така както Той си избра Цацаров) - факт.
 И Бойко сигурно си е фантазирал тогава за второ бойково правителство качено на раменете на възторжената История и ето че фантазията му започна да се реализира във кошмарните си измерения на трета тройна коалиция между ГЕРБ, АБВ и РБ. Тя Историята е известна със странното си чувство за хумор. Той - Бойко - който беше пръв борец срещу триглавата ламя, днес ще се окаже само една от главите й!

Питаме само, Кой е търбуха (!) (?)


Но стига лошо! Днес чета, този от правителството бил лош, онзи пък бил тъп. Така е! И онзи е лош и този е тъп, а пък Бойко отгоре на всичко е и прост, но пък ние и затова си се разбираме така добре с него (знаем тази история!)

С ръка на сърцето обаче ще призная, че има хора в това правителство, на които се радвам. На тях им давам 100 дни. През тях ще трябва: да посмачкат надутото самочувствие на Борисов; да го научат да работи в коалиция (защото Коалицията другари НЕ Е лоша дума); да го накарат слуша другите и да не се отмята от думите си; да показва интелект, а не простота; и да осъзнае, че е временен и че краят му идва.  Тежка им е задачата, но те сами си я избраха (така както Той си избра Цацаров).

Дано отрежат главите на ламята, а не да пълнят търбуха й.

Успех.


Няма коментари: