сряда, декември 25, 2013

За прераждането или моят коледен постиг

Вчера, крайно нехристиянски наистина, се замислих за прераждането.

Странно е точно на Рождество да се замислиш за прераждането, но пък никой не е отговорен за мислите си. Те мислите някак сами си идват в главата и тя - главата -  никак не е виновна за това, което влиза в нея под формата на мисли.

Да, възможно е някой груб, намръщен консерватор, като Драги ми господине например, да размаха пръст и да ни каже:

"То, драги ми господине, може и главата да няма вина за това какво влиза в нея, но пък е отговорна за това, какво излиза от нея. Не една глава се е търкулвала - свободна и незакрепена на нищо - след като не е внимавала какво е излизало от нея."

"Може да е така, драги ми господине,"  - ще му отвърна аз - "но вече времената са други. Не режат глави само за дето са казали нещо неподходящо сред компанията и са накарали всички да замълчат сконфузено".

И ето как, около разговора за главата, пак се върнахме при прераждането, щото ако ти отрежат главата - щеш-не щеш - сам ще се изправиш пред въпроса: ще се прераждам или не?

И изправени пред този въпрос, ето какво ми хрумна вчера, баш на Рождество.

Ако ще се прераждаме, в какво ще се преродим?

В човек?... В риба?... В свиня?... Цвете?

Бързаш в предположенията си читателю, защото преди са станеш Човек, Риба, Свиня или Цвете има една тежка, дълга и продължителна фаза, през която трябва да минеш - Фазата на сперматозоида.

Казват, сперматозоидите, в при една нормална еякулация на здрав мъж, били между 40 и 600 милиона! Ми че това си е половин Китай на едно място!

 Въобще, оказва се, да станеш Ахмед Доган в България, след като си се родил, е в пъти по-лесно, от това да се докопаш да се родиш от една циганка в Столипиново в конкуренцията на 600 000 000 събратя!

А като се загледаме в природата... ми че то пак ще имаш късмет ако се появиш като човешки сперматозоид, щото може да си и всякакъв друг сперматозоид - на кит например, или на морско конче, на лале или комар.

Да се преродиш може да се окаже тежка и отчайващо непосилна задача! Стоиш, зараждаш се в нечий топки, надяваш се че този път ще ти дойде шанса и се окаже че тъпака пак си ударил една чикия, а ти се гръчиш в пясъка! Викаш със всичките 600 000 000 в отчаяние и досада: Ееееее, пак ли бе! 

Или пък се окажеш пуснат из океана до Големия бариерен риф като сперма на Корал - Хайде оправяй се! Не успееш и този път и пак чакаш. Ей сега ще стартираш ... Но не! -  този път се оказваш незначителен участник в масово Букаке, което се снима за да може някой да си удари вечерната чикия в нета - Айде отново! - като цветен прашец, ама тъпата пчела си завира задника навсякъде - само теб те поминава....Бах я у пчелата - а и еколозите казват, че ще изчезнат заради пестицидите.

И накрая, след хиляди, милиони, милиарди и трилиони еякулации, преминал през всичките фази на съклета - СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА БРАТЯ - родих се отново, УСПЯХ!... И с окажеш родил се като Еднодневка в някое блато.

Наслаждавайте се на живота другари! Изпълнете го с смисъл и не го пилейте напразно, и не се страхувайте от него, че кой знае кога отново ще имаме шанса да се възползваме от него.

Весела Коледа на всички!

Няма коментари: