сряда, март 02, 2011

Дупедавство

He, Не и Не!!!

Най-голямото дупедавство в историята на Конституционните съдилища открих в решение на българския КС по КД № 3/2004. Цялото решение си го бива, но въпроса как тълкува понятието "друга държава" в чл. 25 ал. 4 на Конституцията ни, направо ме изуми:


Наказателноправните системи на всички държави - членки на Европейския съюз са в съответствие с Хартата на основните права на Съюза (прогласена от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз на 7.12.2000 г. в Ница) (която, по време на това решение, дори не е задължителна, а препоръчителна) и рамковото решение на Съвета от 13 юни 2002 г. относно европейската заповед за задържане и процедурите по предаване на лица между държавите членки (документ, който приемаме без да може да преговаряме по него). Това обстоятелство гарантира един справедлив процес, в която й да е държава членка, включително и в Република България, след нейното приемане в Европейския съюз (да бе, ей сега ти повярвах). В този смисъл такава държава членка не попада в категорията “друга държава” по смисъла на чл. 25, ал. 4 от Конституцията (тези прочетоха Конституцията, така както дявола евангелието). Българският гражданин е гражданин и на Европейския съюз (а вие подписалите това сте семегълтачи).


Ergo, за българския конститоционен съд дали е България, Унгария, Франция, Холандия или Малта, това не е "друга държава", само дето лайнари такива, България ще си остане "друга държава", просто защото заради решения като това можем честно да заключим:

Няма такава държава!
Няма!


Все пак да не забравим да почетем и истинските съдии
Особеното мнение на Съдията Румен Янков (лека Ви пръст съдия Янков, сигурен съм, че там си общувате с истински юристи, а не с тиквеници)

П.П.
Да не забравя, честит 3-ти Март, на всички Българи!

2 коментара:

krezo0 каза...

Всъщност правилния израз на квалификацията "семегълтачи", който "господата" заслужават, е спермояди. Съжалявам , но не можах да се сдържа... ;D

krezo0 каза...

И все по-често, и по-често "господата" използват Конституцията за салфетка, с която си бършат лицето след поредното фелацио”. (Щото, колкото и да внимаваш, пръска…).